Kamperen

Welkom op Vakantiepark De Heische Tip, een gastvrij park voor het hele gezin. U vind ons in het prachtige Noord Oost Brabant, aan de rand van Natuurgebied de Maashorst. Een groot natuurgebied met eindeloos fiets- en wandelmogelijkheden.

De Heische Tip is een bruisend bedrijf wat zich al bijna 50 jaar vestigt in het Brabantse dorp Zeeland. Ooit begonnen als klein en gezellig, is het inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf waar gezelligheid nog steeds voorop staat. Met activiteiten voor jong en oud is er altijd een bedrijvigheid. Bijzonder op De Heische Tip is het speciale programma voor tieners van 13 jaar en ouder. Zo kunt u met het hele gezin genieten van een heerlijke vakantie.

Uw Kampeerplaats

Onze plaatsen hebben een grootte van 100 m2 en zijn allemaal voorzien van elektra, water en CAI.

De meeste plaatsen beschikken over 6 ampère. Vind u het heerlijk om aan het water te vertoeven, of spelen uw kinderen graag in het zand, zijn onze plaatsen aan het strand ideaal voor u. Kampeert u liever op een veld? Dat kan natuurlijk ook op de Heische Tip. Alle plaatsen zijn centraal gelegen en in de buurt van onze sanitair gebouwen.

Let op: Al onze kampeerplekken zijn autovrij. Lekker overzichtelijk en kindvriendelijk.


Sanitair gebouwen

Op de Heische Tip vind u 3 sanitair gebouwen. Allen zijn voorzien van voldoende douches en toiletten. Onze douches zijn gratis te gebruiken. Alle toiletten zijn voorzien van toiletpapier, de rol onder de arm is hier verleden tijd. Onze gebouwen zijn eenvoudig maar functioneel en netjes. Voor de kleintjes zijn er “familiedouches” aanwezig. Een grote douche met een kinderbadje voor de allerkleinste.

De Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied

Noord-Brabant. Ze bevat honderden plantensoorten, bijna 150 vogelsoorten en meer dan 25. Met een omvang van 3.500 hectaren is De Maashorst het grootste aaneengesloten natuurgebied in zoogdieren.

Vroeger was De Maashorst rijk aan vennen en moerassen en dat zie je terug aan de vele soorten amfibieën en reptielen die je hier nog steeds aantreft. Ook honderden insectensoorten hebben De Maashorst als leefgebied uitgekozen.

Bijzonder zijn de vier wijstreservaten, de zogenoemde Natte Natuurparels, die De Maashorst rijk is. In die gebieden komt, dankzij de aardbreuken, grondwater aan de oppervlakte – niet in de laagte, maar juist in de hoogte. Het van hoog naar laag stromende, kalkrijke grondwater levert de gebieden een bijzondere vegetatie op.

De Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied
Provinciaal Landschap

Provinciaal Landschap

Al deze elementen maken van De Maashorst een landschap met een enorme diversiteit en bijzondere natuurwaarden. Om die te behouden, te versterken én verder te ontwikkelen, is De Maashorst door de provincie Noord-Brabant aangewezen als Provinciaal Landschap. In het Maashorst Manifest is beschreven hoe het gebied er in 2023 uitziet: ‘een levendig en ondernemend gebied, duurzaam bewerkt en beheerd door boeren, beheerders en ondernemende burgers en omgeven door vitale dorpen en steden’. De grote wens om een natuurlijke overgang te creëren van de dynamiek van stad en dorp naar de luwte van het platteland en de stilte van de natuur komt steeds dichterbij.

Kinderen

Bij ons hoeven u en uw kinderen zich geen moment te vervelen. Terwijl uw kinderen heerlijk ravotten in de speeltuin, springen op de airtrampoline, zwemmen in ons natuurbad of zich vermaken met het recreatieteam, kunt u ontspannen op ons terras of bij uw caravan natuurlijk. Tijdens de vakantie en feestweekenden beschikken we tevens over een animatieteam, met voor iedere leeftijdsgroep andere activiteiten. Zo hebben we ook een Teenage topper, deze zorgt dat de tieners zich geen enkel moment hoeven te vervelen.

Kinderen